14 февруари 2011

ЛАБАВА РЕВОЛУЦИЈА


Заради недостаток на соодветна едукација и големата побарувачка авторот се напафка и реши да отвори блог, целосно и комплетно посветен на пафкањето као култура...

Тука ќе ги елаборира сите аспекти на праење добра џокла. Од придружни реквизити, манчиз и остали потребштини као OCB ризли и мачмелоу, преку добри места за вршење на самиот чин, до насоки каде да се набави добро „срање“, па се до сликање на „срањето“, авторот ќе се обиде да ја подигне културата на ролањето и пафкањето на прописен џоинт.

Дозволете да ве повикам о вие пафкачи од секоја шупа на Скопјево, па и државичкава, да праќате фотки од вашите дела, места каде сте го праеле, добар чипс за со џокла, резултат на Плеј Стејшн откако добро сте се „навариле“со некоја прсканица и тн...

Авторот ќе се обиде да ги објави сите фотки и меилови и соодветно да ги прокоментира.

Мора да се обединиме и да се усредсредиме о вие препафкани браќа, зашто овие збеснаа.

Така да нека отпочне нашата зелена, лабава РЕВОЛУЦИЈА.

Не можам више да пишувам се надував ептен, идам да сликам некоја фотка да закачам ко за почеток.

МИР БРАЌА!!!

 И да ќе забораев за малку од што се надував ај химната ко за почеток:


15 коментари:

 1. tapa e himnava, ima mnogu bolje ... t.e. ovaa e kitsch.

  ОдговориИзбриши
 2. џоинт не е единствениот начин да се напафкаш, а не е ни најдобриот - тоа што >очајно< и фали на локалната ганџа култура е избегавање на пушење тутун заедно со грасот.
  тутунот е отровна, опасна дрога со висок степен на зависност.
  грасот е лекувачка, безазлена дрога со низок степен на зависност.

  луле, бонг, наргиле, vapouriser,..
  ... cannabutter & cannalcohol

  ОдговориИзбриши
 3. Мир до сите ...
  Сполај ви на коментари.
  Вториот коментар, брат кажи бе која химна да ја стаиме, само опуштено и ќе се договориме кул, нема проблем.
  А третиот коментар, дали тоа осеќам дека веќе првиот гостински пост е на повидок. РИСПЕК
  Само разгледај ги сите аспекти во тој пост брат и „негативните“ - колку гане иде со бонг, колку со пајп, разгледај го финансискиот аспект, тоа ти е помалку сок да речеме, а ако е јако гането може да се „стопите“ цела екипа.
  Како и да е, пиши нешто поопширно и праќај на меил да го постирам брааат...

  ОдговориИзбриши
 4. Hello officer. What can we do for you?

  ОдговориИзбриши
 5. Anonymous 4 U R welcome !!! Now ROLL ANOTHER BLUNT

  ОдговориИзбриши
 6. Не бива култура од тоа батко, култизам стануе. И онда почнуваат сите оние контра ефектки ради неконтролирано користење/пафкање.

  ОдговориИзбриши
 7. Го прочитав „внимателно“ (колку што можев уште ме држи џоинтот после ручек) твојот пост http://0.mk/707f и мислам дека и ти го потврдуваш истото заради што и сакам да се отпочне оваа лабава револуција.
  Луѓето секогаш паушално ќе гледаат на работите, само што јас викам дај ќе си играме со ганџа и да избега работава нема каде да оди, осим пар тикови и извесна зголемена симпатична доза на параноја :)

  Е сега кога истите тие луѓе ќе ги „издрогираш“ со омраза и ќе ги стаиш со камен или пушка во рака еден наспорти друг на некое Кале, било Скопско, било Тетовско, реперкусиите се каде каде поголеми.

  Затоа мислам дека нашето општество е створено за да дуваат од Премиер до чистачка. Опуштено брате

  ОдговориИзбриши
 8. Ау, не. Си требал овој да го читнеш: http://bit.ly/eUbOLC
  Патем, „дрогирањето“ со омраза е резултат/последица на средината во која се расне несвесно. Опуштеното може да предизвика лоши резултати ако го форсираме често со навиката за култ кон опуштачкиот индикатор - пафкањето. Знам дека знаеш, секоја прекумерност на среќата и опуштањето, го затупува креативниот потенцијал кај личноста. Од друга страна, секој има правона свој избор, ние овде може да зборуваме само за субјективни гледишта ;) Поздрав.

  ОдговориИзбриши
 9. Браво!!!!!
  Ти ја почитувам идејава скрозз, мислам дека ни требаше нешто вакво за да тргне работичкава наша да започне ОКЕИЗАМ РЕВОЛУЦИЈАТА и да се шири ОКизмот како убавиот мирис на гането.
  Ми се свиѓа тоа што се повеќе луѓе почнуваат да се опуштаат и да уживаат во генето кое не е како што викаат сите ДРОГА!!!! Абе луѓе мои тоа е нешто светоо дадено и створено од природата за нас луѓето. ПРИРОДНО СИ Е ПРИРОДНО
  Ме нервира фактот што не дикриминираат и не поистоветуваат со наркомани хулигани и силеџии, па ние не сме ни едно од овие поделби ние сме УЖИВАТЕЛИ на ДАДЕНОТО ОД ПРИРОДАТА и нетреба никому да пречиме. Како што беше представено на рекламата на овие што се на власт ( не ме интересираат политики и политичари не ни знам кои не водат а сигорно не ги ни бива ) чиста утка.
  ПОДРШКА ШЕФЕ
  ROLL YOUR OWN BUT NOT ALONE 1L
  (се читаме кога ке имам повеке време)

  ОдговориИзбриши
 10. Пак јас - погорниот анонимен.

  Зарем само мене ми изгледа блогов џандарски? Ај убаво прочитајте го повторно, видете колку се труди пафкачот да звучи како пафкач, па вели ќе дискутираме каде може да се набави, па праќајте мејлови... Знам што ви оди во глава сега, ама НЕ, не сум параноичен од гане :)

  Problem, officer?

  ОдговориИзбриши
 11. Брааат дај од тоа срање што го пушиш, браааат...
  Како бе џандарски блог? Зарем искрено веруваш дека некој од НТШ (или како и да се викаат сега) на овој начин би се борел против нас? Ми го еба гането сеа со муабетов... Инаку да, немој да пишувате од каде да се купи гане, ве молам, ќе го јадеме сите у велико :)

  ОдговориИзбриши
 12. Е така веќе, со последниот коментар си на место.

  Како инаку да прoтолкувам разговарање за дилери?

  BTW - немам, цело го испушив :D

  ОдговориИзбриши