15 февруари 2011

Фас је фас јеботе


#umoevreme „кружеше“ еден виц за кој е крив за наркоманијата во Македонија?

Па ФАС 11 Октомври!!!

И сега напафкана будала у тоа време, невреме, си имав ја укапирано дека бре брате, фас се вика кај нас ради тоа што ние праиме фасови од картиците за откуцавање во автобусите и ради ништо друго.
И така како што ме дал господ се најдов еден убав сончев ден брате оно у Београду. И цел ден као зезање, шетање, Калемегдан, добар ден, оно до јаја брате.
Вечерта традиционално нешто кафана праење леш и од тука као екипа вика, идемо на сплаву. И кога доаѓаме на сплаву, рај, се рола на секој чекор, се дува, внатре точат пиво, она баш „чури“ јеботе цел сплав. Се вртам тука и викам сега уште да ми купите една пакла и тоа е тоа. И едно друго трето, ете ме мене со пакла и две ризли у WC- то на сплавот, дрво пијан како ролам Г (ге). И си викам абе пијан, пијан ама овде нешто ми фали? Излагам надвор начекуем една опуштена екипа она ролаат и дуваат као Perpetuum Mobile машина.

И им викам:

- Здраво момци може један фас?

Едниот од дечките незаинтересирано ролајќи си, само ми ги фрла ризлите на масата до мене. Ги гледам ризлите и му викам:

- Ма не оно знаш фас, филтер, брате фас? - и се подзамислувам викам овој ме разбира ли бе мене или да не се вика тука поинаку у пичку, ама му реков бе филтер.

Одеднаш дечкото го истура џоинтот на пола што го рола, ги зима ризлите, ја кине горната опаковка, ми витка фас и ми вика:

- Ево ти бре момак фас, ево?

Го загледав како некој глупчо момакот и викам ииии јеботе фас је фас и почнавме сите да се смееме. Се здруживме, ги измешавме ганињата и вечерта беше уште подобра од денот... Мада јадев „овер“ накај дома, ама така е тоа увек коа ќе претераш со алкохол.


2 коментари:

  1. Анонимен24 март 2011 21:24

    Гуглав фас чисто да видам како напредуваат Македонските мотачи. Good read.

    ОдговориИзбриши
  2. Мотаме, мотаме, фала на поддршка...

    ОдговориИзбриши